Meny Søk
1 Beskriv din sak
2 Samle underskrifter
3 Få saken vurdert

  Nei til å legge Norsk strøm under EUs energiunion.

  Viken
  Nei til å legge Norsk strøm under EUs energiunion.
  Opprettet: 12.02.2018 av Ole Paulshus
  Sluttdato for signering: 12.03.2018
  Regjeringen foreslår å binde Norge til EUs energibyrå (ACER), slik at EU får makt over norsk energipolitikk. Sammen med regjeringens forslag til utbygging av nye utenlands kabler, kan kjøp og salg av kraft øke såpass, at strømpriser i Norge kan dobles, og komme på nivå med Storbritannia. Dette vil også påføre stat og kommuner store ekstrautgifter til drift av sykehus, skoler, omsorgshjem med mer. Regningen på dette betaler du og jeg via skatt og avgifter, i tillegg til økt strømregning. Saken vil avgjøres under avstemning i Stortinget 16. mars 2018. Vannkraften er Norges arvesølv. I over 100 år har dette vært Norges viktigste fellesskapsressurs. Offentlig forvaltning og eierskap, har vært avgjørende for at kraften har kommet fellesskapet til gode. Regjeringas forslag kan føre til at store verdier overføres til private og utenlandske aktører, på bekostning av fellesskapet. Kontroll og råderett over vannkraften er og skal fortsatt være Norges ansvar. Vi krever at regjeringa stopper arbeidet med å legge Norge under EUs energiunion. Vi krever stopp av utbygning av utlandskabler. Ole Paulshus
  1442 av 500 underskrifter
  Se underskrifter Denne saken er lukket og kan ikke skrives under på lenger

  40 kommentarer:

  Elin Dalen-Rasmussen

  Søndag 29.07.2018
  Hvordan ble denne saken mottatt i ditt fylke? Jeg har laget en større sak i Rogaland som omfatter også energiunionen ACER, og er spent på hvordan de kommer til å behandle den. https://www.minsak.no/sak/1511

  Monica Mylius

  Onsdag 14.03.2018
  Nei!

  Gøran Barka

  Onsdag 14.03.2018
  Har ikke noe imot å selge strøm som produkt, men å oppgi suverenitet av norsk strømproduksjon frement styre er jeg IKKE med på. Klimaet blir ikke reddet av den grunn. Det er sola so påvirker klimaet etter min mening. Ta vare på matjorda og reduser forsøplingen i havet heller!!

  Alan Ulstad

  Mandag 12.03.2018
  Nei til politikere som ødelegger norske verdier - denne gangen nasjonens kraft. Nei til EU og Nei til EØS. Vi klarer utmerket godt å styre denne skuta selv.

  Ragnar J

  Mandag 12.03.2018
  NEI!!!!

  Åse Nordnes

  Mandag 12.03.2018
  Nei til EUs energiunion!!!!!!!

  Siri Nordnes

  Lørdag 10.03.2018
  Nei

  Edel Marie Lervik

  Lørdag 10.03.2018
  Nei til tvangsinstallert «smartmåler», ACER og EU. Norge skal forvalte sitt arvesølv til landets og Folkets beste, og skal ikke disponeres via EU til nasjonens og Folkets Suvernitet sin ødeleggelse.

  Per Nordnes

  Fredag 09.03.2018
  Nei

  Stephan Veroni

  Fredag 09.03.2018
  Denne saken kommer til å bli stor. Tror ikke noen norsk politiker på stortinget sitter trygt, hverken i denne eller neste stortingsperiode. Saken om EUs energi union, tvangsinstallasjonen av AMS strømmålere og byggingen av flere strømkabler til utlandet.

  Inger Johanne M Åndal

  Fredag 09.03.2018
  Nei.

  Sveinung Vikene

  Torsdag 08.03.2018
  https://smartskandalen.info/2018/02/det-eksisterer-ingen-angrefrist-eller-retrettmulighet-hvis-norge-gar-med-i-eus-energiunion-acer/

  Sveinung Vikene

  Torsdag 08.03.2018
  Norsk arvesølv ofres på oligarkenes alter til noen få som ikke ønsker annet enn å berike seg selv. Vi selger grønne sertifikater (for at de som kun er ute etter å berike seg skal ha bedre samvittighet mtp. miljøet) og vi må etterhvert importere "skitten" strøm (sannsynligvis til en ublu pris) og dermed sitte igjen som verstinger når det gjelder forurensing. Når man ser hva som rører seg i flertallet av befolkningen med tanke på EU tilpasninger, (neste "pakke" som kommer og som inneholder nye lover, regler og forskrifter, er på 5 - 6 000 sider) er ikke dette noe annet enn arroganse fra de som har fått tilliten til å være våre tjenere - for det er nemlig det de er. Og hva gjorde man med tjenere som bare tok seg til rette før i tiden ... Del denne underskriftskamanjen med alle deres venner og kjente!

  Toril Zahl

  Torsdag 08.03.2018
  Nei

  Bjørn Ramstad

  Torsdag 08.03.2018
  Hvis denne saken går igjennom og Norge sier ja, vil landet vårt være ytterligere avhengig av de byråkratene ikke er valgt, men som tror de er det. Større tabbe er det vanskelig å begå. Går det gjennom vil våre politikere senere stå frem og unnskylde seg med at: "Vi hadde aldri trodd at det var SLIK det skulle ende."

  Terje Haugen

  Onsdag 07.03.2018
  Det er ikke så veldig lenge siden E-Verkene var folkets eie, også linjene. Den gangen var det oppgjør 1 gang i året. Da regnet de ut kostnadene til E-Verket, hadde vi betalt for mye fikk vi penger tilbake Det vil si at E-Verket var felleseie og overskuddet ble delt av de som betalte for strømmen i hver hus stand. Vi så hva som skjedde etter at de begynte å selge E-Verkene. Strømmen ble dyrere og vi fikk noe de kaller linje leie, altså leie på noe vi selv eide. De som startet dette den gangen skulle også ha sittet inne, det samme bør de i dag gjøre om de gjennomfører dette forslaget uten å la folket bestemme. De kan ikke gjøre hva de vil fordi om de sitter på tinget. De sitter der for å ivareta folkets interesser på best mulig måte, for folket.

  Kjell Øiamo, Krabyskogvegen 537, 2848 Skreia.

  Tirsdag 06.03.2018
  Vår strøm er Norsk' å skal fortsatt være det' Nei til EU !!!

  Rolf Tornes

  Tirsdag 06.03.2018
  NEI !!! Til EU og Eu`s energiunion !!

  Ingrid Jansen

  Tirsdag 06.03.2018
  Nei til å legge Norsk strøm under EUs energiunion

  Glen kjellevold

  Mandag 05.03.2018
  Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner.....nei,nei og atter nei

  Linda Kristin Øye

  Søndag 04.03.2018
  NEI

  Trond Kristian Hagen

  Lørdag 03.03.2018
  Nei, nei og atter NEI !!!

  Carl Lexow

  Lørdag 03.03.2018
  Til Albin Kristiansens kommentar: Bra! En meget viktig og betimelig kommentar. Du har helt rett. Det er nemlig slik en tilknytning til ACER vil komme til å funksjonere i praksis. Og det har allerede pågått i mange år. Arbeiderpartiet snakker om viktigheten av offentlig eierskap av kraftselskapene, men sier ingen ting om at politikerne som styrer disse, er ute etter å maksimere profitten, som da skjer på norske strømkunders bekostning. Politikere kan per definisjon aldri få nok penger til sine mange meningsløse prosjekter. Man forbruker først magasinene til å eksportere strøm og deretter importerer man dyr kraft tilbake når man står igjen med tomme kraftmagasiner i sprengkulda. Det var forøvrig patetisk å høre på den såkalte debatten hos NRK forleden. Den eneste som var verd å høre på var Eivind Smith og den ene ordføreren. Den verste var Espen Barth Eide, trolig landets verste demagog, når han later som om Ap enda ikke har tatt stilling og såkalt stiller krav. Det er falskhet satt i system hos den mannen, uansett om han er utenriksminister eller jakter på en FN-karriere.

  John Sivertsen

  Lørdag 03.03.2018
  Nei til å legge Norsk strøm under EUs energiunion

  Albin Kristiansen

  Fredag 02.03.2018
  La merke til det i "Debatten" at det ble sagt at vi ble "reddet" av energisammenslutningen Nord-Pool, den vinteren for noen år siden da magasinene gikk tomme. Det var vel det motsatte som skjedde. For det ble ikke nevnt at de gikk tomme fordi kraftprodusentene hadde solgt ned magasinene for å dra inn ekstra fortjeneste. Og at vi uten det hadde greid oss fint. Det ble heller ikke nevnt at kraftprodusentene tjente den enorme sum av 12 milliarder ekstra det året. Noe som representerer 12 000,- ekstra i utgifter, for en familie på 5 det året Det ble ikke nevnt, for det er selve kjernen i dette samarbeidet i ACER. Det følger tilbud/etterspørsel. Bygger man nye kabler nedover Europa, øker etterspørselen, og når den øker, øker prisene. De selger strømmen dyrt på kontinentet, og vi forbrukere nå kjøpe den dyrt tilbake. Produsentene håver inn, og vi forbrukere får svi. Blir det privatisering i tillegg seinere, som nok er fjerde trinn i dette, så vil ikke inntektene engang komme fellesskapet til gode.

  Morten Lindal

  Fredag 02.03.2018
  NEI

  Charlotte Rønnow

  Fredag 02.03.2018
  Vi har sagt nei til EU.

  Charlotte Hestenes Undrum

  Torsdag 01.03.2018
  Nei

  Carl Lexow

  Torsdag 01.03.2018
  Jeg kan ikke se ett eneste argument som taler for at vi skal melde oss frivillig inn i et organ som skal kontrollere energimarkedet i EU - et organ som vi ikke engang har stemmerett i. Norges overskuddskraft bør enten selges til høystbydende i et marked, eller man legger forholdene til rette for at den kan brukes her i landet. Forslaget om å melde Norge inn i ACER er enda et skritt nærmere norsk tilslutning til EU og dermed på veien mot et globalt samfunn der vi ikke lenger har råderett over egne ressurser. Norske politikere bør nå stikke fingeren i jorden og nesa ut av vinduet i kulda. Da bør de skjønne at en dobling av strømprisene - som blir resultatet av ACER - er ren galskap som ikke vil bli forstått av befolkningen. Melder de oss inn, bør det få konsekvenser. ALVORLIGE konsekvenser.

  knut tiller

  Torsdag 01.03.2018
  Ole Paulshus: Hvordan har du tenkt å behandle denne listen videre? Jeg har linket siden din blant annet på facebookinnleggene til Nei til EU, VG kommentarfelt samt SP facebookinnlegg og det ser ut som mange responderer. Går ut fra at du sender listen til alle partier/stortingsgrupper som i utgangspunktet kan tenkes å si ja til ACER? Litt greit å vite for de som skriver under.

  Vidar Korneliussen

  Torsdag 01.03.2018
  Helt forbanna idiotisk.

  Frode Vedeld

  Torsdag 01.03.2018
  Kravet fra EU om overføring av råderetten til norsk energi uten at Norge skal ha noen innflytelse på beslutningene er udemokratisk og kan betraktes som en uvennlig handling siden det ligger trusler om sanksjoner bak. Norge ble utplyndret av Danmark i fire hundrede år. Skal vi være et lydrike under EU de neste 400 årene?

  Truls Bakke

  Torsdag 01.03.2018
  Stortinget har ikke velgernes mandat til å ta dette beslutningen, denne saken må på agendaen til neste valg, deretter kan Stortinget "ta saken", dette blir det opprør av!

  Jan Erik

  Onsdag 28.02.2018
  Først betaler vi ca. 40% i skatt, så beskattes vi 12% på mat, 25% på varer og tjenester, høye bensin skatter og avgifter, linjeleie og grønt energi ledd på strøm som er ekstra beskattning, eiendomsskatt på bolig og det lille vi sitter igjen med må vi betale i lån på bolig. Men når de som styrer skal lage stupebrett i Mjøsa eller garasje for millionbilene sine så skal det ikke stå på penger. Går de i minus er det bare å øke skattene så går regnskapet deres i plus

  Fredrik Vågan Tanem

  Onsdag 28.02.2018
  Dyrt

  Jan Egil E Larsen

  Onsdag 28.02.2018
  NEI!

  Odd Havik

  Onsdag 28.02.2018
  Nei

  wenche tveråen

  Mandag 26.02.2018
  Dette (samt at Siv og Erna har lagt økonomien til Eu) er å overgi norge til fremmed makt, og fragivelse av suverenitet og sjølstende er omtalt i grunnloven som landsforræderi og straffes deretter!

  Jonas Andersen

  Tirsdag 13.02.2018
  Ikke bra!!!

  André Slåtten

  Mandag 12.02.2018
  Nei til å legge Norsk strøm under EUs energiunion

  Legg til kommentar